Volgende Brooikensdag binnen...
1
1
0
0
9
9
0
0
Days
1
1
5
5
Hours
1
1
7
7
Minutes
2
2
7
7
Seconds

Praalwagens zorgen voor uitzonderlijk vervoer

Automobilisten keken raar op toen zondagvoormiddag 19 juni 2016 uitzonderlijk vervoer via de Boomsesteenweg (N177) van Wilrijk naar Reet (Rumst) reed. Het betrof twee praalwagens voor de komende Brooikensdag.

 

 

De werkzaamheden voor de komende Brooikensdag in Reet komenop kruissnelheid. In voorbereiding naar zondag 18 september hebben ook de mensen van het technisch comité de handen uit de mouwen gestoken. Daarbij kregen ze zondag ook hulp van het Wilrijkse Geitenstoetcomité.

praalwagens naar huis collage

“Tot halfweg de jaren tachtig organiseerden we zelf ook nog een stoet” zegt Marc Verrept, voorzitter van het technisch comité. “Ondertussen vormde we die om tot een Brooikensdag maar de ingrediënten van de stoet bleven zij het niet langer mobiel. Enkele van onze praalwagens werden door het Geitenstoetcomité gebouwd en gestald. In voorbereiding naar onze Brooikensdag halen we die nu terug op opgesmukt en opgesteld te worden.
Het uitzonderlijk vervoer reed langs de A12 en door het Reetse dorpscentrum tegen een slakkengangetje naar het Rumstse gemeentemagazijn in Terhagen. Het is nu aan de medewerkers om de slijtage na vijf jaar opgeborgen te hebben gestaan, op te lappen.
“We hebben hiervoor nog ruimschoots de tijd” zegt Verrept. “Toch moeten we nu toch echt wel aan de slag want alhoewel de wagens goed opgeborgen stonden, heeft de tand des tijds toch duidelijk zijn werk gedaan.”